БГ Лов Форум: Ловно стопанство ГОГОВО НИВИЩЕ - БГ Лов Форум

Към съдържанието

  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

Ловно стопанство ГОГОВО НИВИЩЕ ловен туризъм

#1
Потребителя е офлайн   Vasil Terziyski 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: Root Admin
  • Мнения: 26370
  • Регистр: 17.02.08
От дълги години България несъмнено е една от най-предпочитаните ловни дестинации на Европа. Не само божествената природа, но и качеството на ловните трофеи, съхранените традици и гостоприемството на хората карат любителите на ловните преживявания да се завръщат многократно в сраната ни.
Ловно стопанство "Гогово нивище" в Странджа е сред тези места в България, в които бил ли си веднъж, не можеш да забравиш. Стопанството ще Ви предложи съчетание от качествено ловно изживяване сред дивна природа, професионализъм и приятелско отношение на екипа, уютната обстановка и безспорно добрата кухня !
Ловното стопанство е Разположено в Природен парк "Странджа". Спокойствието и девствената природа пазят естествените местообитания на благородния елен, сърната, дивата свиня.
Богатството на ловната фауна е представено също от горски бекас, юрдек, вълк, чакал, лисица, заек. За ловците са изградени комфортни и живописни ловни чакала, каменни ловни заслони, прокарани са ловни пътеки и маршрути, съчетаващи удоволствието от различните видове лов и пълното уединение в дивата природа.
Тази разнообразна със своя ландшафт, различни надморски височини и видово многообразие територия от общо над 2 000 хектара, дава неповторима в България възможност да се ловува целогодишно, както и да съчетае лов на едър и дребен дивеч в рамките на един ловен ден при коренно различни природни и метеорологични условия.
За да направи изживяването неповторимо Ви ЛС "Гогово нивище" предлага и възможност за лов в турската част на Странджа планина.
На гостите се предлага настаняване в ловна хижа Зеленика.
Освен лов, може да прекарате незабравими часове, отдавайки се на екотуризъм по създадените в Странджа екопътеки, а ако сте любители на екстремните изживявания, се предлага и джип сафари по два невероятни маршрута.

Условия за организиране и провеждане на лова

Трофеите от благороден елен и сръндак се заплащат на база тегло, измерено 24 часа след отстрела, почистването и извараяването им. В случаите, когато този срок не може да бъде спазен, от теглото на трофея се приспадат до 5% за влажност
Стопанисващите дивеча гарантират до 15% точност при отстрела на заявения трофей /без глиган/.Когато разликата в гарантираната точност е над 15, ловецът може да откаже да придобие трофея и съответно не го заплаща.
За ранен и ненамерен едър дивеч (освен при групов лов на дива свиня и индивидуален лов на глиган), се заплаща 50% от стойността на цената на отстреляния дивеч (при трофейните според заявката).
Преводачът, чужд контрагент или представител на фирма-посредник, придружаващи ловеца (ловците) заплаща за храна и нощувка, съгласно наредбата за командировки в страната.
Придружител заплаща пълен размер на пансиона. За деца до 7 години, придружаващи ловците не се заплаща за нощувка и храна. За деца от 7 до 14 години се заплаща 50% от цената на нощувката и храната.
При желание на клиентите е възможно да бъдат осигурени допълнителни услуги като заплащането се договоря допълнително.
Заявка за лов се счита за потвърдена, когато услугите са предплатени в размер на 30% най-късно до 10 дни преди провеждането на лова.
Прикачено изображение: хотел Зеленика.jpgПрикачено изображение: Ресторант хотел Зеленика.jpgПрикачено изображение: Ресторант хотел Зеленика 1.jpgПрикачено изображение: Трофей на сръндак от ЛС Гогово нивище.jpgПрикачено изображение: Водопад в Малко Търново.jpg

Разговор на Роберт Атанасов с Никола Мешков за Ловно стопанство "Гогово Нивище": ВИДЕО БГ ЛОВ

Карта: Прикачено изображение: Malko Turnovo.jpg

За успешен и емоционален лов посетете Ловно стопаство "Гогово нивище".

Контакти:
GSM: 00359 888 52 57 37, 00359 885 44 92 50 - Никола Мешков Прикачено изображение: Николай Мечков.jpg
Адрес: гр. Малко Търново, кв. "Две" №58
e-mail: n_meshkov@abv.bg
Facebook: Hunting Hotel-Restorant Zhelenika

Оферта за лов:
Прикачено изображение: 001.jpgПрикачено изображение: 002.jpg
Всички ловни новини и статии на имейла ви, абонирайте се тук: БГ ЛОВ БЮЛЕТИН

Решавайте ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ

Станете член на групата ни във Фейсбук: BG LOV

Следвайте страницата ни във Фейсбук: Ловен портал БГ ЛОВ

Редакционни имейли: vater@abv.bg и bglovmail@gmai.com
0

#2
Потребителя е офлайн   traper-77 

  • Напреднал Потребител
  • PipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 51
  • Регистр: 27.05.12
Здравеи колега , никога не съм ходил на лов в този раьон но като чета описанието ми се вижда че е страхотно място за
лов и отдих.Поздрави!
0

#3
Потребителя е офлайн   Vasil Terziyski 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: Root Admin
  • Мнения: 26370
  • Регистр: 17.02.08
По покана на Никола Мешков на 1, 2 и 3 юни 2012г. Ловен портал БГ ЛОВ, списание "Български ловец" и Уикенд ТВ гостувахме и ловувахме в Ловно стопанство "Гогово нивище". Нетърпеливи за лов ловците Роберт Атанасов, Любомир Петков (LNP) и аз (Васил Терзийски) заедно с екипа на Уикенд ТВ потеглихме от София за гр. Малко Търново. В ранния следобяд бяхме посрещнати от изключително гостоприемния арендатор Никола Мешков. Настанихме се и след кратка почивка потеглихме с джиповете към ловните терени. Предварително бяхме заявили, че ще ловуваме селекционно и трофейно на сръндак. Никола предварително ни беше запознал с местността и особенностите на терена, пожелахме си слука и всеки от нас пое по ловните пътеки. Лично за себе си бях решил да ловувам на ход и да търся сръндака, който беше определен за селекционен отстрел. След около час издебване достигнах и до определеното място където трябваше да се прикрия и да чакам до тъмно на поляната където въпросния сръндак излиза често. Чаках, до към около 21,45 часа, като до тогава чух лая на 3 сръндака но нямах шанса да излязат на открито. През това време на Роберт Атанасов се показва глиган, но поради непостоянния вятър непрекъснато сменящ посоката си го усеща и не е имал възможност за стрелба.

Въпреки, че нямахме слука в първата вечер, наличието на дивеч и многото стари и пресни следи ни обнадеждиха и до късно през нощта в ресторанта на хотел Зеленика, обсъждахме случилото се и очакванията ни за следващите дни.

На следващата сутрин в 4 часа се събрахме на закуска и още преди съмване бяхме на позициите си очакващи слуката си. Кошутите и диви зайци които наблюдавахме с изгрева ни разкриха красотата на дивата природа в Странджа планина. На обяда Роберт ни сподели, че пред него на голяма дистанция в гъстото е излезнало животно, но поради невъзможност да определи дали е шилар или кошута не е произвел изстрел. Сутрешния лов завърши без слука и се прибрахме в ловния дом...
Прикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-2.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-3.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-4.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-5.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-6.jpg
Отпочинали и след най-вкусната следобедна закуска отново поехме към ловните терени. Никой не предполагаше какво ще се случи тази вечер, най-малко пък аз, който се щях да се окажа главно действащо лице в една невероятна ловна случка, между лисица, малко диво прасенце и ловец!!! След поредното издебване около 17,30 часа бях на мястото си, настаних се и се приготвих за дълго чакане...
Прикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-1.jpg
До мен с камерата си отново бе Владо от Уикенд ТВ, който през тези ловни дни бе неотлъчно с мен...
Прикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-7.jpg
Чаках дълго време, наблюдавах красивата природа и се радвах на един див заек пасящ на над 200 м. от позицията ми... Така времето минаваше неусетно, слънцето се скри и започна да настъпва сумрак. Внезапно в дясно от гората на около 130 метра от нас се появи лисица, първоначално я помислих за чакал поради недобра видимост. Хищника носеше нещо едро в устата си, пресече мекия път, внезапно го пусна и навлезе във високата трева на поляната. Предположихме, че ни усети, но вече се бях прицелил през оптиката UltimaX6 в главата и. Изчаках да премине няколко метра и в мига в който тя се спря и погледна към нас плавно натиснах спусъка на моята Vernеy Carron IMPACT NT TRAQUER ONE в калибър 7х64. Изстрела дойде внезапно и куршума с оловен връх на GECO повали хищника. Развълнуван от успешното попадение погледнах към Владо, той беше заснел с камерата всичко и усмивката му грееше на лицето. Тръгнахме към отстреляната лисица с огромно любопитство да видим и заснемем с камерата какво носеше в устата си хищника. Изненадата ни беше огромна когато видяхме мърто малко диво прасенце на райета!!! Направихме няколко снимки и продължахме лова...
Прикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-8.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-9.jpg

Видео от филма на Уикенд от лова, във видеото ще видите отстрела на лисицата с прасенцето в уста:


Нямах повече слука същата вечер и към 23 часа се прибрахме в хотела. Вечерята премина в дълги и емоционални разговори за ловната ми слука и случката, която е може би единствена в България и изключително рядка в света!

Неделя сутринта ловувахме отново, но явно ни беше писано на всички да не стреляме по сръндак. През деня нашия домакин ни показа природните забележителности на стопанството и ранния следобяд си тръгнахме за София...
Прикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-10.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-11.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-12.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-13.jpgПрикачено изображение: lovno-stopanstvo-gogovo-niviste-14.jpg

Разговора ми с Роберт Атанасов за ловната слука може да гледате тук: ВИДЕО БГ ЛОВ
Прикачено изображение: Роберт Атанасов.jpgПрикачено изображение: Васил Терзийски.jpg

Благодарим на Никола Мешков за гостоприемството и прекрасния ловен уикенд в ловно стопанство "Гогово Нивище". Обещаваме, че скоро пак ще го посетим!

Очаквайте видео репортаж от лова ни по Уикенд ТВ! Наслука.
Всички ловни новини и статии на имейла ви, абонирайте се тук: БГ ЛОВ БЮЛЕТИН

Решавайте ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ

Станете член на групата ни във Фейсбук: BG LOV

Следвайте страницата ни във Фейсбук: Ловен портал БГ ЛОВ

Редакционни имейли: vater@abv.bg и bglovmail@gmai.com
0

#4
Потребителя е офлайн   TRAP_ 

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 1598
  • Регистр: 18.09.11
Поздравления за точния изстрел и невероятното прекарване!
0

#5
Потребителя е офлайн   Huntermen 

  • Георги Шумков
  • Виж галерията
  • Група: Moderator
  • Мнения: 8054
  • Регистр: 21.05.08
Ехеее! Отървахме те само за 3 дни от поглед и глей кви неща стават! :D
Перфектното стопанство с много добри условия и добрата компания водят до перфектния изстрел! :thumbsup:
И ако ще ги караш все така по две с един изстрел ти пожелавам следващия път да е вълк с трофеен сръндак на рамо! :P
Поздрави и на слука!
НЕ Е ВАЖНО КОЛКО Е ГОЛЯМ ЧОВЕК, ВАЖНО Е КОЛКО МУ Е ГОЛЯМО СЪРЦЕТО !
0

#6
Потребителя е офлайн   TRAP_ 

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 1598
  • Регистр: 18.09.11
Очакваме и филма с разиграването на случката
0

#7
Потребителя е офлайн   Shibeka 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 8868
  • Регистр: 22.07.08
Този излет,като пътепис на Хемингуей бе Васко? :D ......Случката с Лисицата и прасенцето наистина е уникална.....но това което мен най много ме впечатли е обстановката! Прекрасно подредено с вкус и култура.....но най вече природата!!!!! Мисля си че човек трябва да е далече от България за да види най релефно красотата и........сви ми се сърцето като гледам тая зеленина,дървета и водопада....ехххххх...носталгия ме подгони тази сутрин заради тебе! :D
0

#8
Потребителя е офлайн   toni_75 

  • Сребърен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 732
  • Регистр: 02.05.09
Поздравления за слуката и да не забравяш да си чистиш редовно оръжието за да те слуша и да ти носи слука;).
0

#9
Потребителя е офлайн   spartak888 

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 1857
  • Регистр: 11.08.08
Тони,много е важно и прецизно да лентова патроните!
GPS ЗА ВАШЕТО КУЧЕ0898549658

Публикувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображение





ТЪРСЯТ СЕ!!! ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ!!!



Публикувано изображениеПубликувано изображение Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение
0

#10
Потребителя е офлайн   жоро_74 

  • Сребърен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 933
  • Регистр: 30.05.08
честито,Васко!много и още по-емоционални ловни излети ти пожелавам с добра компания!
Крила имат само тия ,дето сърцето им иска да лети!
0

#11
Потребителя е офлайн   toni_75 

  • Сребърен Потребител
  • PipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 732
  • Регистр: 02.05.09

Виж мнениетоspartak888 написа на 05.06.2012 - 19:30 :

Тони,много е важно и прецизно да лентова патроните!


:DТой и там е повторил някои грешки ама като се видим ще го изкоментираме.Ще му преподам някой допълнителен час по стрелкова подготовка:D - на барбекюто!
0

#12
Потребителя е офлайн   L.N.P. 

  • Любомир Петков
  • PipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 822
  • Регистр: 18.01.10
:D

Прикачено изображение: GN_001.jpg Прикачено изображение: GN_002.jpg Прикачено изображение: GN_003.jpg Прикачено изображение: GN_004.jpg

Прикачено изображение: GN_005.jpg Прикачено изображение: GN_006.jpg Прикачено изображение: GN_007.jpg Прикачено изображение: GN_008.jpg
0

#13
Потребителя е офлайн   ATANAS VASILEV - NAIK 

  • Треньор на ловни кучета
  • PipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 346
  • Регистр: 16.01.11
http://www.bglov.com...ttach_id=129436

Очевидно, последните инструкции са били най-важни преди да стане тази невероятна ловна случка, между лисица, малко диво прасенце и ловец!!!
0

#14
Потребителя е офлайн   Vasil Terziyski 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: Root Admin
  • Мнения: 26370
  • Регистр: 17.02.08

Виж мнениетоShibeka написа на 05.06.2012 - 19:13 :

Този излет,като пътепис на Хемингуей бе Васко? :D ......Случката с Лисицата и прасенцето наистина е уникална.....но това което мен най много ме впечатли е обстановката! Прекрасно подредено с вкус и култура.....но най вече природата!!!!! Мисля си че човек трябва да е далече от България за да види най релефно красотата и........сви ми се сърцето като гледам тая зеленина,дървета и водопада....ехххххх...носталгия ме подгони тази сутрин заради тебе! :D

Благодаря Любо... :D Ето още една красота от ловния уикенд... ;)

Прикачени миниатюри

  • Прикачено изображение: пеперуда.jpg

Всички ловни новини и статии на имейла ви, абонирайте се тук: БГ ЛОВ БЮЛЕТИН

Решавайте ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ

Станете член на групата ни във Фейсбук: BG LOV

Следвайте страницата ни във Фейсбук: Ловен портал БГ ЛОВ

Редакционни имейли: vater@abv.bg и bglovmail@gmai.com
0

#15
Потребителя е офлайн   Olight 

  • Златен Потребител
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 1376
  • Регистр: 04.01.11
Mного интересна случка! Това са моменти, които се помнят цял живот B)
Следващия път дано имате и по-голяма слука освен готиното изкарване.
shop.olight.bg

Teлефон за контакт: 0988658960
0

#16
Потребителя е офлайн   Thedestroyer 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 2417
  • Регистр: 07.10.09
И от мен поздравления за невероятната слука !

Приветствам начинанието да се популяризира Странджа като много перспективна ловна дестинация .В последните години доста хора вложиха сериозни инвестиции в ловни стопанства в този регион и това съчетано със неповторимата и индивидуална природа на Странджа планина прави наистина една нова перспектива за лова в България .

За лова на бекаси - от сега си давам заявката !
0

#17
Потребителя е офлайн   Vasil Terziyski 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: Root Admin
  • Мнения: 26370
  • Регистр: 17.02.08

Виж мнениетоThedestroyer написа на 06.06.2012 - 09:38 :

И от мен поздравления за невероятната слука !

Приветствам начинанието да се популяризира Странджа като много перспективна ловна дестинация .В последните години доста хора вложиха сериозни инвестиции в ловни стопанства в този регион и това съчетано със неповторимата и индивидуална природа на Странджа планина прави наистина една нова перспектива за лова в България .

За лова на бекаси - от сега си давам заявката !

Благодаря за поздравлението. За бекаса и аз ще се включа с теб ако искаш компания в лова, ще заснемем и ловен филм! Наслука.
Всички ловни новини и статии на имейла ви, абонирайте се тук: БГ ЛОВ БЮЛЕТИН

Решавайте ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА КАНДИДАТ ЛОВЦИ

Станете член на групата ни във Фейсбук: BG LOV

Следвайте страницата ни във Фейсбук: Ловен портал БГ ЛОВ

Редакционни имейли: vater@abv.bg и bglovmail@gmai.com
0

#18
Потребителя е офлайн   Thedestroyer 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: БГ Ловци
  • Мнения: 2417
  • Регистр: 07.10.09

Виж мнениетоВасил Терзийски написа на 06.06.2012 - 09:40 :

Виж мнениетоThedestroyer написа на 06.06.2012 - 09:38 :

И от мен поздравления за невероятната слука !

Приветствам начинанието да се популяризира Странджа като много перспективна ловна дестинация .В последните години доста хора вложиха сериозни инвестиции в ловни стопанства в този регион и това съчетано със неповторимата и индивидуална природа на Странджа планина прави наистина една нова перспектива за лова в България .

За лова на бекаси - от сега си давам заявката !

Благодаря за поздравлението. За бекаса и аз ще се включа с теб ако искаш компания в лова, ще заснемем и ловен филм! Наслука.


Както казва Роберт - Лова несподелен с приятели е чиста загуба на време ........ Т.Е. Време за губене нямам и само може да ми бъде удоволствие да споделим ловната слука ! А такава там определено ще има !
0

#19
Потребителя е офлайн   DIDO-1 

  • Димчо Начев
  • PipPipPipPipPipPip
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 1899
  • Регистр: 28.02.08
Честито!
Слуката.... е много интересна и оригинална....!!! :thumbsup:
Пожелавам още такива емоционални излети! :thumbsup:
Публикувано изображение
0

#20
Потребителя е офлайн   Ицо Грозков 

  • Платинен Потребител
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Виж галерията
  • Група: БГ Лов ГРИЗЛИ
  • Мнения: 5734
  • Регистр: 16.03.11

Виж мнениетоВасил Терзийски написа на 06.06.2012 - 07:29 :

Виж мнениетоShibeka написа на 05.06.2012 - 19:13 :

Този излет,като пътепис на Хемингуей бе Васко? :D ......Случката с Лисицата и прасенцето наистина е уникална.....но това което мен най много ме впечатли е обстановката! Прекрасно подредено с вкус и култура.....но най вече природата!!!!! Мисля си че човек трябва да е далече от България за да види най релефно красотата и........сви ми се сърцето като гледам тая зеленина,дървета и водопада....ехххххх...носталгия ме подгони тази сутрин заради тебе! :D

Благодаря Любо... :D Ето още една красота от ловния уикенд... ;)


хахахахаха... Васко абе тази снимка не е ли на Л.Н.П ?:lol::lol:
За злобния светът е зъл и злобен !
И той във всеки търси свой подобен......
Свободата е възможността да се прави , което е разрешено по право.
СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ
Факта, че един човек има добро сърце, не означава, че не може да ти нацепи "кофата"!
Изисква се много кураж да бъдеш себе си, когато много невежи копелета имат проблем с това да бъдеш различен.
Няма по-досадни глупци от тези, които не са лишени съвсем от разум!
0

Сподели темата:


  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можете да публикувате нова тема
  • Не можете да пишете в тази тема

1 Потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни