ПРЕДВАРИТЕЛНА ОБРАБОТКА НА ДИВЕЧ

Полуфабрикати от дивеч

Подходящи за задушаване са заек, патица, сърна, фазан, яребица. Съединителнотъканните белтъчини на дивите бозайници са 1,25% от азотните вещества, при дивите птици 6%, а при домашните животни 20%.

Мускулните влакна на дивеча са по-нежни, съединителната тъкан по-тънка, но по-здрава.

Дивечовото месо има специфичен вкус, който зависи от храната, условията на живот, от сезона, през който са убити животните, от пола, възрастта, охранеността и бързото отстраняване на вътрешностите, от начина на съхранение.

Месото на дивите бозайници е най- вкусно в началото на зимата, а на птиците през есента. Зайците са с най- вкусно месо на възраст между 3 и 12 месеца, а сърните до 3 години. Женските индивиди имат по-вкусно месо. Вкусът на месото се влошава при размножителния период, след дълго преследване. Месото на остаряващи животни е по-твърдо и по-жилаво.

Предварителна подготовка – дивечът е подходящ за задушаване. Особеностите на строежа на дивечовото месо налага предварителното

- мариноване - освен в неварена и варена марината, дивите птици могат да се мариноват и в прясно мляко за 4-5 часа, в кисело мляко 2-3 денонощия. Под влияние на млечната киселина, дивечовото месото става крехко и запазва вкуса си.

- шпиковане – дивечовото месо не е тлъсто и затова се шпикова със сланина или шунка и бекон, с повече мазнина при задушаване.

- бордиране – обвиване на дивите птици (пъдпъдъци, бекаси, яребици) със сланина, за да не се нарани повърхността им при запържване и за да са сочни

24 Comments on ПРЕДВАРИТЕЛНА ОБРАБОТКА НА ДИВЕЧ

  1. Very neat blog article.Really thank you! Want more.

  2. Hi friends, fastidious piece of writing and nice arguments commented at this place, I am
    really enjoying by these.

  3. Major thankies for the article.Really looking forward to read more.

  4. you have a terrific blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

  5. In fact when someone doesn’t understand following that its approximately other users that they will assist,
    so here it transpires.

  6. such detailed about my trouble. You are incredible!

  7. I really liked your article post.Much thanks again. Want more.

  8. Really informative blog article.Really looking forward to read more. Really Great.

  9. There’s definately a lot to understand this subject.
    I really like each of the points you made.

  10. Some truly good content on this internet site , thanks for contribution.

  11. Thank you for your post.Much thanks again. Really Great.

  12. Asking questions are genuinely nice thing when you are not understanding anything completely, except this article provides good
    understanding yet.

  13. wow, awesome post.Really looking forward to read more. Will read on

  14. It as great that you are getting ideas from this paragraph as well as from our discussion made here.|

  15. This post will assist the world wide web visitors for strengthening new blog or possibly
    a blog from begin to end.

  16. Thanks for the blog post.Much thanks again. Great.

  17. I am sure this paragraph has touched all of the internet viewers, its really really pleasant post on accumulating new website.

  18. Perfect piece of work you have done, this website is really cool with excellent info.

  19. Really enjoyed this blog post.Much thanks again. Much obliged.

  20. You definitely put a brand new spin on a subject that has been

  21. I seriously love your internet site.. Good colors & theme.
    Do you make this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own blog and would want to find
    out where you got this from or precisely what the theme
    is referred to as. Kudos!

  22. I value the blog article.Really looking forward to read more. Really Great.

  23. to be capable of get these phones add alone is usually to pay for

Comments are closed.