bg.orsitaning.ru

Руски борзой

руски борзой руски борзой руски борзой

Видео: Начало Zoo: руски борзой

Доброто обслужване, елегантна руски борзой обикновено не ловува с аромат, и се ръководи от визията. Тялото на тази порода е висок и тънък, което им позволява да ходи на дълги разстояния в търсене на плячка. В наше време, те често са замесени в полеви събития, където е необходимо, за да се изравнят с движеща се стръв, и можете да ги видите в изложби и демонстрации в пръстена. На руски борзой дълга, копринена козина, която може да бъде права, вълниста или къдрава. Цвят може да бъде всеки, често се състои от комбинация от няколко цвята.

От историята на породата

Видео: руски борзой - грижи и поддръжка. GuberniaTV

Хрътки продължение на стотици години, отглеждани руски аристократи. Кучетата от тази порода в Америка са били известни като руската вълкодав до 1936. Смята се, че в издирването на монголските владетели през 13 век, участващи хрътки, които са посочени като основни бийгъл кучета. В Русия се предполага, че предците на руски борзой са различни видове кучета, включително и с дълги коси куче, гладки-хрътки, кучета-гончета южните татари, високо руски Шепърд и други древни породи кучета. През 1260, спорт с течаща заек споменато във връзка с двора на велик княз на Новгород и първият стандарт руски борзой е изготвен през 1650. Този стандарт е много различен от този, използван в нашето време.

До 1861 лов с хрътки в Русия достигна своя връх на популярност, което влияе положително на породата като цяло. Ловът обикновено се посещава от над сто руски борзой отглеждани в различни детски градини и се различават един от друг цвят на косата. Когато ловецът забелязал вълка, той пусна след него три хрътки, които са да се привлекат и задръжте вълка, докато устройството се ловецът да го убие.

В Америка, първият руски борзой бе доведен от Англия през 1889 година. Развъждане хрътки ангажирани Джозеф Б. Томас. Той през 1903 г. дойде на Русия за внос на кучета, които са се превърнали в основа за борзой порода в Америка.

Днес руски борзой ценена за красота, интелигентност и нежен характер, което ги прави отличен приятел. В западните страни, хрътки все още се използват от земеделските стопани да контролира населението на койоти, предвид техните уникални предците ловни способности.

Особености порода

Руски борзой подходящи за съхранение в големи домове. Те са много привързани към собствениците, но независим като котки. Те се нуждаят от ежедневни упражнения. Хрътки гонят всичко, което се движи, така че те трябва да се държат на каишка или оградени област. За да се поддържа в добро състояние, красив хрътки лъскава козина, те трябва да бъдат редовно почистени и измити.

Видео: руски борзой: колко лесно се съдържа?

Общ изглед. Руски борзой донесе за лов на дивеч работи на равнините, така че те лов, разчитайки на зрението, а не аромат. Тяхната конституция трябва да отговарят на тези изисквания като една възможност да изравнят, хванете и задържане на плячката. Особено внимание се обръща на силна краката, шията и челюстта, както и свойства като естеството на дейността, смелост и ловкост. Руски борзой е елегантен, плавни линии и елегантност на движение. Куче не трябва да бъде груб, кучко трябва да бъде женствена и елегантна.



размери. Височина при холката Кучета: мъжки 75-85 см, женски 68-78 см Тегло 35-45 кг ..

глава. Черепът е дълъг и тесен, леко изпъкнала. Челюсти дълго, мощен и дълбок, при жените те са малко по-тънки, но муцуната не е насочено. Зъбите са здрави. Bite пряко или ножици. Носът е голям и черно. Ушите са малки и тънки. Когато кучето е спокойно, ушите се завъртяха на врата му, когато кучето е активни ушите излизат далеч назад. Очите са тъмни и умни. Засадени малко наклонена. Виж мека, интелигентен, не се изпълнява.

врат. Neck леко извита, мощен, без гуша. Наклонени рамене, не трябва да бъде твърда. Гърди тесен и дълбок. Ребрата леко изпъкнала и много дълбока. Гърбът е висок, елегантно извити към долната част на гърба е малко по-ниска. Филе мускулест, сравнително по-кратък от гърба.

предни крайници. Предните крака са прави, малко плосък. Лактите са обърнати нито навътре, нито навън и могат да се движат свободно. Метатарзусите са силни. В разделите оформени като заек, извити пръсти, разположени близо един до друг, меки подложки.

задните крайници. Дълги, много силни и мускулести, добре заъглени стави, по-дебели, отколкото на предната, тазобедрената става силен, гледани отзад, краката са успоредни.

Видео: Представяне на породата - РУСКА борзой

опашка. Опашката е дълга, ниско поставена. Когато кучето е спокойно, той виси надолу, когато е активна - опашката, намиращ се в грациозна крива.

вълна. Козината е дълга, копринена, но не и пухкав, права, вълниста или къдрава. На главата, ушите и предните крака палто трябва да бъде кратък и гладки. На шията има гъста и силно извратени яка. На гърба, гърдите, гърба на тялото, опашката и предните крака има дебелина, дълго суспензия.

цвят. Всеки цвят или комбинация от цветове е приемливо. То може да бъде бяло, пола (бледожълт), червено-пола polovyi сиво, сиво, бълха-ухапани (Бриндъл), червено и черно, както и всички техни нюанси. Ако цветът е тъмно, лицето може да бъде тъмно.

походка. Движение силен, гладка, еластична и изящна. Когато кучето се движи в тръс, предна и задна краката се събират в една централна точка. Хрътки имат издръжливост, бързина и неуморим.

темперамент. По естеството на руски борзой приличат на котки. Те са много тих, нежен, доверявайки се, но всички търсят малко по надолу в семейството поиска полагащото му се място. Хрътки са много горди, те не раболепие и сервилност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ловни кучета с WolfЛовни кучета с Wolf
Руски борзойРуски борзой
Разновидности на хръткиРазновидности на хрътки
Естеството на руски хръткиЕстеството на руски хрътки
Порода видове хрътки (преглед)Порода видове хрътки (преглед)
Руски борзойРуски борзой
Imperial лов с хрътки на вълкаImperial лов с хрътки на вълка
Hound на СибирHound на Сибир
Породи кучета: руски борзойПороди кучета: руски борзой
Историята на руски хръткиИсторията на руски хрътки
» » Руски борзой
© 2021 bg.orsitaning.ru