кв. Индустриален
Велинград,
България
23.9965396
42.0272315
UserLikes
Име: ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ЧЕПИНО
Адрес: Велинград, кв. Индустриален
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.iag.bg
E-mail: text to image
Отрасъл: Горско стопанство
Дейност:

Горска и ловностопанска дейност

Ключови думи: ловностопанска дейност, горска дейност, горско стопанство, вълци, кафяви мечки
  • catalog.bg
  • ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ЧЕПИНО

Сподели във Facebook




За нас

ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ЧЕПИНО е разположено в Западната част на Родопа планина. Ловностопанската площ, която стопанисва е около 33 000 хектара. Великолепните борови, елови, смърчови и смесени насаждения са отлични местообитания на благородния елен, сърната, дивата свиня и глухара. Най-закътаните, труднодостъпни и спокойни места представляват царството на вълците, кафявите мечки, дивите кози и скалните орли. Уникалните природни дадености, в съчетание с изключително голямото растително и животинско разнообразие превръщат Ловното стопанство в предпочитана дестинация. Гостите се настаняват в ловната база в местността Кара тепе или в многобройните хотелски комплекси в гр.Велинград. Богатството и разнообразието на минерални извори, съчетано с отдих и почивка, заедно с туризъм и
ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ЧЕПИНО
ловни излети в планината е възможно благодарение на това, че административния център на стопанството се намира в гр.Велинград, който е обявен за СПА – столицата на Балканите. Ловното стопанство произвежда и предлага оригинални аксесоари от паднали дивечови рога и дърворезби за всички видове ловни трофеи. ОЧАКВАМЕ ВИ, ДОБРЕ ДОШЛИ.

ДЪРЖАВНО ЛОВНО СТОПАНСТВО ЧЕПИНО, се занимава с дърводобивна и ловно-стопанска дейност. Стопанисване, опазване, охрана и възпроизводство на всички видове горски ресурси. Поддържане на биологичното разнообразие и ползване на разрешените за лов видове: благороден елен, дива свиня, сърна, дива коза, кафява мечка, вълк, лисица, глухар и гривек. Стопанството предлага риболов на балканска пъстърва, както и изобилие от диворастящи плодове, билки и гъби.
 
Открийте ни в Google+